Da naizgled “bezazlene stvari” mogu napraviti opšti haos, pa da čak i ugroze zdravlje dokaz je brazilska pjevačica Vivijan de Keiroz Pereira koja je hitno hospitalizovana nakon što je zadržavala gasove. Ona, naime, nije htjela da pusti gasove pred svojim dečkom, a to ju je na kraju dovelo do opasnog skupljanja gasova u stomaku i u crijevima, a ona je svo to užasno iskustvo podijelila sa svojim pratiocima na društvenim mrežama: “Probudila sam se u 5:30 ujutro sa jakim bolovima u stomaku i završila u bolnici”, napisala je Vivijen koja je poznata pod umjetničkim imenom Pocah.

Poslije je objavila svoje fotografije iz bolnice te je objasnila da je problem nastao kada je odbila da ispusti gasove pred svojim dečkom, a kada je vidjela na društvenim mrežama komentar da ne treba da brine jer to nije ništa strašno, ona se bila malo opustila, ali pošto su se bolovi povećavali, ona je na kraju ipak otišla kod ljekara. Zarobljen gas u tijelu može u nekim slučajevima da dođe i do grudi i da stvori veoma jak pritisak i bol, a mnogi to pogrešno mogu da poistovjete sa srčanim smetnjama. Zarobljeni gas nastaje kada se metan ne kreće normalno kroz crijeva, uzrokujući oštar bol ili neprijatnost u stomaku.

Ali, ovo stanje je uglavnom uzrokovano određenom hranom, kao i nekim osnovnim medicinskim stanjima, kao što je sindrom iritabilnog kolona, a ne uzdržavanjem od gasova. Pjevačica je u svojoj objavi napisala kako ne pije lijekove i da je sada dobro te je poručila svima da nikako ne zadržavaju gasove u sebi i da ih ne bude strah da to urade pred svojim dečkom ili djevojkom, jer ono što je stvarna sramota je da ne pustite svoga momka da spava jer se vi suzdržavate, te da se na taj način završava u bolnici, zajedno sa svojim dečkom. Svima je rekla da se ona više nikada neće suzdržavati