Brena, poznata po svojoj ljepoti, trenutno živi luksuznim životom sa samo najskupljim stvarima i zabavama. Kako se navodi, pjevačica cijelo ljeto plovi svojom novom jahtom vrijednom 6.000.000 eura, a nerijetko se sa svojim društvom u primorskim mjestima prepušta skupocjenom vinu i gastronomiji. Međutim, njezin život nije uvijek bio tako bogat. Godine 1979. Lepa Brena stiže u Beograd i upisuje PMF, smjer turizam. Od samog početka suočavala se s poteškoćama. Njezina peteročlana obitelj oslanjala se isključivo na očevu zaradu kao medicinskog tehničara, dok je majka povremeno zarađivala kao krojačica.

To je bilo nedovoljno za uzdržavanje studija u Beogradu, pa je Brena tražila posao. Javila se na oglas za čuvanje djece s mladim bračnim parom Cvetom i Tomislavom Štajdoharom. Obitelji Štajdohar bila je potrebna dadilja za čuvanje novorođene kćeri Ane, a pronašli su je u Breni. Brena je živjela u malom stanu na Tašmajdanu koji je plaćala obitelj. Iako o tom vremenu nikada nije javno govorila, Ana, danas poznata pjevačica i bivša članica glazbenog ansambla Tap 011, ispričala je to iskustvo. – Slabo se sjećam tog perioda jer sam bila dijete. To znam od roditelja.

U to vrijeme Lepa Brena je bila poznata kao Fahreta Jahić i živjela je u malom stanu ispod Tašmajdana, u blizini Palilulske pijace. Brena je radila kao babysitterica i čuvala me kad nitko drugi nije bio dostupan. Njezina je karijera ubrzo krenula, a iz tog razdoblja ostala je ova lijepa anegdota. Moglo bi se reći i da me Brena na neki način predodredila za bavljenje glazbom”, primijetila je Ana jednom prilikom.

Brena je ubrzo shvatila da je život u gradskom području s ograničenim primanjima i istovremeno pohađanje škole neodrživ. Zbog toga se vratila u svoj rodni grad Brčko, unatoč velikim željama da postane vokal. U početku je izvodila rock glazbu s lokalnim bendom, no njezina glazbena karijera značajno se zaokretala dolaskom Lira Show benda u njezin grad. Tražili su pjevačicu, a Brena se odazvala njihovom pozivu. Ostalo je, kako kažu, povijest.

Preporučeno