Svijet glazbe ostao je zatečen viješću o smrti Tine Turner u 83. godini života. Njezin život uvelike je oblikovala njezina strast prema glazbi koju je držala do srca. Unatoč tome što su je neki etiketirali kao indolentnu, vrlo malo njih je bilo svjesno borbi koje je ova glazbena ikona morala podnijeti. Definirajući aspekt njezina života bila je burna veza sa suprugom i glazbenim suradnikom Ajkom. Njihov brak trajao je 16 godina, tijekom kojih je Tina svakodnevno bila izložena zlostavljanju i maltretiranju. Na kraju je odlučila prekinuti nasilni brak i otišla od svega.

Tina i Ike vjenčali su se 1962., ali do tada je Ike već imao nekoliko neuspješnih brakova i veza. Iako se Tina navodno nije htjela udati za njega, već su zasnovali obitelj i zajedničku glazbenu karijeru, pa joj nije preostalo ništa drugo. “Inzistirao je na vjenčanju u Meksiku kako bi se mogao zabaviti na svoj način. Na našu bračnu noć odveo me u bordel. Bilo me sram i to sam zadržala za sebe. Kakav to mladoženja radi?” Tina je jednom otkrila. Ike ju je također odveo na erotski seks show na dan njihova vjenčanja. Tina je imala samo 17 godina kada je upoznala Ikea, a kasnije je požalila što je odlučila provesti život s njim. Ike je bio očaran Tininim pjevačkim glasom, a naučio ju je mnogo o glazbi, čak joj je i plaćao nastupe na pozornici. S vremenom je njihovo prijateljstvo postajalo sve jače.

Tina je priznala da ju je Ike prvi pogodio kada je odbila promijeniti ime. Ike je htio promijeniti ime benda iz “The Kings of Rhythm” u “Ike and Tina Turner Revue”, ali Tinino pravo ime je Ana Mej i zadržala je ime Tina jer se rimovalo s imenom lika iz TV serije. Tina je također otkrila da je pokušala samoubojstvo zbog zlostavljanja koje je pretrpjela od strane Ikea. Uništio joj je samopoštovanje, samopouzdanje i cijeli svijet, a bila je blizu toga da si oduzme život. Jedne večeri prije nastupa uzela je 50 tableta za spavanje, što je rezultiralo posjetom bolnici gdje su joj liječnici spasili život ispiranjem želuca. Unatoč njihovom glazbenom uspjehu, Tinin osobni život bio je živa noćna mora zbog Ikeove upotrebe kokaina i nasilničkog ponašanja, zbog čega se seks osjećao kao silovanje, a nju je ostavljalo krvavom tijekom nastupa. Datum pjevačičine sahrane još uvijek nije poznat.

Preporučeno