Holandska kompanija HAAKS osmislila je Opperland – mobilne kampere napravljene od visokokvalitetnih te izdržljivih materijala koji se pretvaraju u kuću na dva sprata dimenzija 400 x 228 x 252 cm.

S obzirom da zbog uvedenih mjera zaštite je i dalje ograničen broj letova na sve svjetske destinacije, mnogi ljudi pokušavaju da pronađu druge načine za putovanja, imajući na umu i pridržavanje fizičkog distanciranja, pa je stoga i normalno da je porastao interes za nabaku kampera za ljetovanje

Savršeno se spajaju i odvajaju s Fiat Ducata, a pomoću modificiranog modela kombija možete ih prebaciti na bilo koje mjesto. Kada jednom nađete savršeno mjesto za kampiranje, samo uz pomoću dugmeta prebacite mobilni kamper na zemlju, a hidrauličke noge će fiksirati kućicu na onu poziciju koju vi želite.

Unutar kampera imate kuhinju sa sudoperom, tu je i indukcijska ploča za kuhanje, te mini hladnjak. Solarne ploče na kamperu omogućavaju rad svih uređaja unutar kampera, a tu je i klupa na kojima se jedu obroci, kao i WC i kupatilo sa tušem

Najbolji dio po mnogima je spavaonica na drugom spratu, a uz kuhinju imaju stepenice koje vode na gornji dio kampera, a u tom dijelu imate i krov koji se može podesiti, a na koji može da stane madarac velićine bračnog kreveta, a pored svega toga, na tom mjestu imate i prozor koji gleda direktno ka nebu.

Cijena ovoga mobilnog kampera sa Fiat Ducatom je 130 hiljada eura, a kako oni izgledaju možete da provjerite na fotografijama koje dijelimo sa vama.

Ovo je svakim danom sve veći hit u svijetu i sve je više zainteresovanih koji žele da imaju ovakav kamper, a smatraju i da je cijena i više nego pristupačna.