U posljednje vrijeme je gej populacija dobila u potpunosti zasluženi medijski prostor, i napokon su izašli iz medijskog mraka u kojem su živjeli u prethodnim 20 godina. Po svakom osnovu su se oslobodili, prije nekada je to bila tabu tema, i gej osobe su se morale definitivno kriti, jer bi bili itekako osuđeni od strane društva. 

Ni danas nije puno bolja situacija, ali sa ekspanzijom interneta i svijesti uopšte u cijelom svijetu, danas oni puno lakše žive. Imaju puno veća prava, njihova zajednica je u svakom pogledu doživjela renesansu. U sve većem broju država održavaju se gej parade, mada je to na balkanu još uvijek na poprilično niskom nivou, ali je primjetan ipak pomak prema naprijed. Za danas smo vam donijeli jednu jako zanimljivu priču koja nam dolazi iz Srbije. 

Naime, Predrag Adzeljković poznati novinar i kolumnista je poznat kao LGBT aktivista za ljudska prava je prije par dana objavio na Tviteru da nikako ne želi da pregovara sa teroristima. On je naime objavio status u kojem dobija prijetnje da je pedofil, što nikako nije istina. Daniel Pinter LGBT aktivista iz Mađarske tak otvrdi da ima konkretne dokaze da je on pedofil, i da će to dokazati crno na bijelo. 

Krenulo je sa 2odjebi” sa Predragove strane, a onda je sve eskaliralo u pravi medijski rat. Jedna Predragova prijateljica je rekla da se sve lijepo treba prijaviti policiji, jer mu može itekako štetiti ugledu, ali i poziciji u društvu koje je stekao. Šta vi mislite kako će se sve ovo završiti? 

 

Preporučeno