U cijelom svijetu, pa i kod nas, kako u prošlosti tako isto i sada dešavale su se neke stvari koje su bile jako teške za objasniti, i koje su bile veoma čudne, a jedna od njih jeste i najezda zmija u jednoj crkvi u selu koje se nalazi u Kefaloniji. Naime, svake godine, na isti dan 15.avgusta zmije se pojave u toj pomenutoj crkvi, a za to niko nema objašnjenje.

Mnogo je naučnika koji su se bavili sa ovim fenomenom, ali niko od njih nije uspio da utvrdi razlog, ali svakako da su mještani ovog sela otvorili svoju maštu, pa su se tako pojavile razne teorije zbog čega se to dešava svake godine, i zbog čega se male sive zmije pojavljuju u njihovoj crkvi. Naime, Kefalonija je inače najveće ostrvo koje se nalazi na Jonskom moru, i ono je svijetu poznato po svojim prelijepim plažama, ali od nedavno poznati su i po ovom fenomenu, koji se kako smo već naveli dešava svake godine u avgustu mjesecu.

Naime, tada bude praznik Velike Gospojine, tačnije Uspenja Bogorodice u crkvu Fiduse, i tada zmije dolaze i tu budu sve dok se liturgija ne završi, a ono što je još zanimljivo jeste to da nije utvrđeno kada su se one prvi put pojavile, a ono što mještani kažu, i što ide daleko u prošlost, još u vrijeme kada su Grci počeli da koriste novi kalendar koji je pomjeren za 13 dana unaprijed. Postoji i jedna lokalna legenda koja kaže da su u 13-om vijeku do ostrva došli gusari koji su pokušali da provale u manastir u kojem su se nalazile monahinje. Tada su se pojavile zmije koje su od svojih tijela napravile zid između monahinja i njih a gusari su pobjegli. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno