Mlada dokorica iz Bosne i Hercegovine ,Alma Suljić (26) , je preminula sinoć na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu . Naime , Alma je bila druga djevojka , koju je automobilom pokosio Armin Berberović na pješačkom prelazu u Sarajevu . Ona je sa svoje dvije kolegice to veče prelazila pješački prelaz , kada je velikom brzinom naišao automobil marke mercedes i pkosio ih. Njena kolegica Azra Spahić je na mjestu preminula , a ona i treća djevojka su prevezene na Kliički centar , i pružena im je pomoć , gdje je Alma nakon mjesec dana izgubila bitku za život i podlegla poredama.

 

 

Tužnu vijest su potvrdili iz Doma Zdravlja Zenica u kome je Alma radila.

-Sa velikom tugom upućujemo posljednji pozdrav našoj Almi Suljić i iskreno saučešće njenoj porodici . Dr. Alma Suljić je radila u Službi za zdravstvenu zaštitu djece i njen prerani i tragični odlazak veliki je gubitak za Dom Zdravlja Zenica i za naše pacijente.- Stoju u objavi JU Dom zdravlja Zenica.

 

 

 

Saobraćajna nesreća se dogodila 26.maja kasno uveče , kada se Alma sa dvije drugarice vraćala iz izlaska . Berberović je udario tri djevojke i pobjegao , a policija ga je uhapsila dan nakon nesreće . Utvrđeno je da je vozio pod dejstvom alkohola i to brže od ograničenja , a nije imao ni položen vozački ispit. U Bosni i Hercegovini vlada velika tuga povodom jutašnje vijesti , otišao je još jedan mladi život . Porodica Alme Suljić je neutješna , uprkos zadobijenim teškim povredama ipak su imali mali tačak nade da će Alma da se izvuče i vrati se svojooj porodici, ali nažalost sudbina je imala drugi plan .

 

 

Preporučeno