Poznato je da je prije nekoliko dana objavljeno da je princ Charles(71) pozitivan na korona virus, te da je od tada ub izolaciji u svojoj kući u Škotskoj, a ovih dana se odlučio po prvi puta obratiti i britanskoj naciji, te im prenijeti svoja iskustva sa koronom, ali se zahvalio i svima onima koji se nesebično bore protiv ove pandemije. Sam je situaciju u kojoj se nalazi opisao kao čudnu i frustrirajuću, ali i veoma stresnu, pa je iskoristio priliku da svim ljekarima i medicinskim radnicima uputi veliku zahvalnost za sve ono što čine svo ovo vrijeme, a rekao je i ovo:

“Obzirom da sam ja nedavno prošao kroz ovo ružno iskustvo, srećom sa veoma blagim simptomima, ja sam sada na onoj drugoj strani, samoizolaciji. Svi mi iz dana u dana učimo i primjećujemo koliko je ovo sve jako čudno, frustrirajuće i veoma stresno. Nezgodno je kada ne možete biti sa svojom porodicom u ovakvim situacijama. “

Otkrio je da u ovim danima samoće najviše misli na svoju voljenu porodicu i na svoju suprugu Kamilu te da se nada da će njih dvoje uskoro opet biti zajedno, a na kraju je rekao: “Nedostaje mi moja Kamila. Najviše. Ljubav mog života.  Moja jedina prava ljubav. Moja majka mi također nedostaje, ali isto tako i William i Harry. Mnogi su me pitali kako sam se osjećao za vrijeme zaraze. Moram vam reći, iscrpljeno. Stalno sam bio umoran, kosti su me boljele. Nešto što do sada nikada nisam doživio.”

Snahe i unuke izgleda nije spominjao

 

Preporučeno