Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, važi za čovjeka koji naprosto obožava medije. Ne ustručava se izaći nikome na megdan, i jako se rado odaziva na apsolutno sve moguće pozive koji mu pošalju njegovi domaćini. Tako ga možemo gledati na televiziji, slušati na radiju ili na nekom podkastu na internetu, šta god da upalite, Aleksandar Vučić je jednostavno tu. 

Ono što je jako simptomatično za njega je to, da konstantno nailazi na kritike koje mu upućuju obični ljudi, ali i ljudi iz politike, i uvijek se trudi da bude britak u tim relacijama, Nikada nikome nije ostao dužan, a u nemali broj slučajeva je dobijao prijetnje smrću, kako njemu bile upućene tako i njegovoj porodici. Nikada se na iste nije baš puno obazirao, i uvijek je nastavljao tamo gdje bi stao bez obzira na sve. 

U posljednjih par dana, osim trenutne situacije sa covid 19, on je imao i par direktnih duela po pitanju Kosova koje je uvijek aktuelno, tako da je sinoć gostovao na TV Pink, a duskusija je bila više nego burna. Naime, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je Imao gostovanje u studiju sa Ivom Viskovićem, koji je inače ambasadar Srbije u Njemačkoj. Dotakli su se i mnogih drugih tema, ali kada je Vučić napomenuo da je ekonomija Srbije jako dobra, tu je nastao pravi haos.

Upitao ga je Visković, kako je moguće da je Hrvatska duplo ispred Srbije po pitanju ekonomije, a ima manje radne snage? Vučić je i na to imao jako dobar odgovor, jer je rekao da su Hrvati odavno u Evropskoj Uniji, a kako je sve izgledalo pogledajte u nastavku. 

Preporučeno