Sudski proces dokazivanja očinstva koji je povela nekadašnja ljubavnica poznatog pjevača narodne muzike Miroslava Ilića, Mirjana Antunović traje već nekoliko godina, a ona na taj način želi da dokaže da je pjevač otac njenog sina Devina. Poznati pjevač svo ovo vrijeme, an sve načine pokušava da izbjegne da da svoj uzorak DNK, a to je način da se cijeli postupak završi i da se istina konačno sazna. Sada je konačno, po prvi puta za medije progovorio i sam Devin. Rekao je kako mu se cijeli postupak gadi i da mu je jasno da Iliću odgovara da se sve ovo razvlači na sudu zbog velikog publiciteta.

On je istakao da je istina samo jedna, te da njemu u principu otac nije ni potreban, te da je zahvalan svojoj majci na njenoj požrtvovanosti i na hrabrosti. Zbog zakona koji važi u Srbiji, mnoge majke i djeca su se našle u veoma nezgodnim situacijama u kojima su im ruke vezane. devin je rekao kako se nada da će ovo suđenje da uskoro bude završeno, te da ako ne bude bio rezultat kojeg on i majka očekuju, da će ići i na međunarodni sud koji mnogo brže rješava ovakve stvari. Istakao je Devin a bi lagao kada bi rekao da mu je svejedno oko svega, te da mu je najteže zbog njegove majke koja je preživjela mnoge loše stvari zbog ovoga slučaja

Devinu je njegova majka cijeli život govorila sve najbolje o Miroslavu, i zbog toga je njegovo razočaranje veće kada je vidio kako se pjevač ponaša. Rekao je da je Miroslava vidio samo jednom u životu, dok je bio još mali dječak, i ad je volio da sluša neke njegove pjesme. Inače, Devin živi u Americi, a u Srbiju dolazi kada su sudska ročišta i čak je namjeravao da otvori kliniku u Beogradu ali se predomislio zbog loših zakona.