Ana Walš, rođena Beograđanka, prema pravnim dokumentima, navodno je imala romantične veze sa muškarcem iz Vašingtona. Ovaj čovjek je otkriven tokom istrage o Aninom nestanku, što je bio slučaj koji je imao značajan uticaj ne samo u Americi već i u Srbiji. Istraga je i dalje u toku. Muškarac je vlastima priznao da su on i Ana u vezi nekoliko mjeseci, a čak su zajedno proslavili i Dan zahvalnosti u Irskoj. Prema sudskim dokumentima, planirali su da zajedno provedu Novu godinu kada se Ana vrati iz Masačusetsa 4. januara.

Otkriće Anine afere sa kolegom, kao i njen čest kontakt sa čovjekom po imenu Brajan preko njenog telefona, možda su potaknuli Brajana Volša da preduzme mjere protiv nje. Nedavno objavljeni dokumenti, koji su prikupljeni tokom istrage, daju dokaze o ovim događajima. Brijan Walsh, Anin suprug, izjasnio se da nije kriv za njeno ubistvo, a dokumenti su objavljeni manje od nedelju dana nakon njegovog izjašnjavanja o krivici.

Brajanu Volšu je odbijena kaucija 27. aprila i izjasnio se da nije kriv po optužbama za ubistvo svoje žene, petljanje u dokaze i nečovječno postupanje prema njoj. Uprkos njegovom izjašnjavanju o krivici, postoji značajan broj dokaza koji ukazuju na njegovu krivicu. Tužilaštvo navodi da je on ne samo ubio svoju suprugu, već i zbrinuo njene posmrtne ostatke, koji još nisu pronađeni. Nedavno otkriveni dokumenti pružili su novi uvid u istragu, uključujući e-mail poslat istražiteljima ubrzo nakon nestanka Anne Walsh. U e-poruci je navedeno da je Ana bila zarobljena i da je za puštanje na slobodu tražila otkupninu od 127.000 dolara.

Tokom nedavne istrage, Ana Walsh je bila umiješana u navodnu transakciju u vrijednosti od 127.000 dolara. Dobila je mejl sa naloga pod imenom “richardwalker9984”, koji je pogrešno razumjela. E-mail je sadržavao prijetnju koja je glasila: “Ako ne plati, nikada više neće biti viđen. Svjesni smo umiješanosti policije i FBI-a. Sretno u pronalaženju.” Pravni dokumenti pokazuju da je Brian, Anin supružnik, često gledao Instagram nalog jednog od njenih poznanika. Brianova majka je 26. decembra unajmila privatnog istražitelja da prati Anu Walsh do Washingtona, tvrdi državni tužilac.

Brajanov branilac opovrgava optužbe da je sumnjao da je njegova supruga bila nevjerna, pozivajući se na nedostatak dokaza. Međutim, snimci nadzora sa pijace pokazuju kako Brian kupuje predmete kao što su užad, proizvodi za čišćenje i crne torbe, što je u suprotnosti sa odbranom advokata. Uprkos ovim dokazima, advokat tvrdi da Brian nije znao za aferu svoje supruge sve dok to nije otkriveno tokom istrage. Vjeruje se da se tijelo supruge nalazi u Washingtonu, a očekuje se da će ona na kraju otkriti njegovu lokaciju.

Preporučeno