U nastavku današnjeg članka jedna jako zanimljiva priča koja će sigurno zainteresovati sve one koji vole skupljati stare novčanice. To je jedan jako zanimljiv hobi koji sve više i više isparava, jer su došla neka druga vremena, a kada nekoj mladoj osobi pokažete svoju kolekciju novčića, ili poštanskih markica, onda oni nemaju pojma o čemu vi zapravo pričate. 

Međutim, za danas jedna jako bitna informacija, a tiče se novih novčanica, i to eura, jr ako imate neku od ovih o kojima ćemo danas pričati, onda biste mogli jako lako da zaradite možda i celu mesečnu platu. Među novčanicama evra koje su trenutno u opticaju postoje i neki primerci koji su zbog svoje retkosti postali i više nego zanimljivi svim kolekcionarima Budući da po otkriću vrlo brzo dospevaju u njihove kolekcije, takvih papirnatih primeraka je sve manje i manje,a samim time njihova cena je sve veća i veća.

Verovali ili ne, danas govorimo o novčanici od 5 evra, a ako imate baš ovu, onda ste vi baš pravi sretnik. Sve što treba da uradite jeste to da pažljivo pogledate brojke i slova u gornjem desnom ćošku koji označavaju seriju u kojoj je ova novčanica odštampana. One jako retke serije sadrže 5 istih brojeva, primera radi 2222, ili 55555.

Ali isto tako imamo jako retke primerke gde je na primer na novčanici od 50 evra na kodu ispisano 100 evra. Verovali ili ne, privatni kolekcionari će je jako rado otkupiti, a možete dobiti i do 7 puta veću vrednost znači nekih 350 evra. Da li vi imate neku sličnu novčanicu? 

 

Preporučeno