U današnjem članku donosimo vam jednu veoma zanimljivu ali isto tako i jako bitnu priču, koja se odnosi na sve pametne telefone, koje danas posjeduje skoro svaka osoba. Prije nekoliko godina ni sami nismo mogli da slutimo da će tehnologija toliko napredovati, pa samim tim ni mobilni telefoni, koji nam danas nude toliko toga, da više ni sami ne znamo koji da odaberemo.

Nekada su mobilni telefoni služili samo za pozive i poruke, ali danas je situacija potpuno drugačija, pa smo došli dotle da pola posla koji treba da obavimo da to možemo zahvaljujući pametnim telefonima koji nude toliko toga, pa sada možemo i novac da prebacujemo putem telefona, i ne moramo da idemo u banku, putem telefona možemo da plaćamo i račune, putem aplikacija da naručujemo hranu i da plaćamo, jednostavno skoro sve što zamislimo možemo da uradimo iz svog stana ili kuće. Međutim, u svemu tome postoji i ona druga strana, a radi se o brojnim aplikacijama koje nam se nude i koje su dostupne na Gugl plej prodavnici.

Iako one izgledaju bezazleno, u sebi zapravo one kriju maliciozne kodove, a sve to jer im je cilj da kradu bankarske podatke korisnika. Izvještaj kompanije Zimperium je široj javnosti iznio jako zabrinjavajuće detalje, a radi se o tome da je deset najopasnijih trojanaca, koji targetiraju mobilno bankarstvo, ciljaju čak 639 finansijskih aplikacija, koje zajedno imaju preko milijardu preuzimanja na Google Play prodavnici. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno