Svijet je prepun užasnih priča, a neke od najstrašnijih dolaze upravo sa našeg balkanskoga područja. Trgovina ljudima, ženama i djecom, nasilje nad djecom i ženama, zlostavljanje su stvari sa kojima se svakoga dana susrećemo u svome komšiluku, putem vijesti i medija, i kako možemo da vidimo, sve je više takvih slučajeva u našem okruženju, koji zaslužuju suđenje i zatvor, ali se rijetko kada sve to završi na takav način. Pa je se tako saznalo i za ovu ženu koja se zove Radmila Mikulović i koja živi u selu Tešnica u blizini Aleksinca.

Njena priča je podigla veliku prašinu u Srbiji, ali i u cijeloj regiji, a radi se da je ova žena bukvalno prodala svoju rođenu djecu. Da i takve se stvari dešavaju u našem okruženju, mada cijela priča nema veze sa pravom trgovinom, barem Radmila to tako objašnjava, već se ona brani sa tradicijom koja je unutar njenoga naroda već vjekovima,  a Radmila je pred kamerama otkrila kako je u stvari to neka vrsta miraza, mada joj to niko ne vjeruje.

Radmila je nepismena, ne zna ni čitati, ni pisati, ali je veoma jaka na brojevima, posebno kada je novac u pitanju, pa tako ona tvrdi da je svoju djecu udala, a da je za dvije kćerke dobila oko 55.000 eura, sa kojima je uspjela da popravi svoju kuću u kojoj živi. Z ajednu kćerku je dobila 50 hiljada, a za drugu samo pet i tu se požalila da je loše pregovarala i da je mogla da prođe mnogo bolje ali je žurila da zaključi posao. Radmila je na istio način dala i jednu svoju unuku za koju je, kako kaže dobila 20.000 eura, i da je i to za nju bilo razočarenje jer je unuka veoma mlada, ali kriza je učinila svoje, i kako Radmila kaže, ljudi nemaju para kao nekada. Ukoliko istraga pokaže istinitost ovih riječi, prema zakonu u Srbiji, Radmila može dobiti kaznu zatvora i do 15 godina

 

Preporučeno