U nastavku današnjeg članka ponovo se posvećujemo paradajzu, svakako jednim od najzdravijih povrtlarskih proizvoda. On je itekako ukusan, pun je vitamina kao i kalija, koji je itekako zdrav za vid. Uglavnom se jede u salatama, a sa krastavcom čini možda i najukusniju i najpopularniju salatu na celom Balkanskom područjku. 

Zato i ne čudi kada pogledamo sve bašte u regiji da je tamo najviše paradajza, krastavaca i paprika, a u kobinaciji sa crnim lukom čini savršeni letnji obrok sataraš. Mnogo je saveta koje možete pronaći na internetu kako da ppboljšate svoj urod paradajza, a mi vam danas donosimo jednu jako neobičnu prilu iz Srbije, a tiče se crnog paradajza! Da, dobro ste pročitali, postoji naime i takav paradajz. 

Naime, bašta Radoslava Ćatiža iz Pomoravlja privukla je pažnju mnogih komšija koji su se okupljali i u neverici gledali paradaajz koji je nikao u njegovoj bašti. Reč je o sitnom malom crnom paradajzu. Svi su se čudili i komentarisali da je to nešto nenormalno, a on je sve iznenadio kada je rekao da je dobio seme od sestre Slađe koja već dugo vremena radi u Belgiji, a to je kod njih više nego normalna pojava.

Sada je celo selo uzelo rasad, i ove godine je krenulo da sije ovaj čudni paradajz, Ono što je najzanimljivije, ukusan je isto kao i crveni, a čak je malo i slađi od običnog. Da li ste ikada vi čuli za crni paradajz?

Preporučeno