Moramo da kažemo da su svadbe kako u svijetu tako isto i kod nas na našim prostorima jedan od najlješihb događaja u životru dvoje ljudi koji odluče da ostatak svog života provedu zajedno. Kada je riječ o našim prostorima, posebno u Srbiji, tuje niz raznih običaja koji moraju da se ispoštuju kako sa jedna tako isto i sa druge strane a ti običaji postoje već godinama i oni se prenose sa generacije a u ovisnosti od kraja u Srbiji razlikuju se i običaji koji se praktikuju tog istog dana.

Tako su neki od njih bacanje sita preko krova, prenošenje mlade preko praga, lažna mlada, kupovina mlade, gađanje jabuke, ljuljanje nakončeta i još mnogi drugi, ali vjerujemo da nikada do sada niste čuli za običaj da se kuma popne na krov i da počne da lomi crijep koji kasnije baca. Upravo to je slučaj sa našom današnjom temom, a radi se o jednom video snimku koji je osvanuo na Reditu, i kojin nosi naziv “To, kumo”. Na video snimku se jasno vidi da je ona pod dejstvom alkohola i da je uspjela da se popne uz merdevine na krov kuće.

Potom je ona poskidala crijepove, lomila i bacala a zatim niej razmišljala o tome da nekoga može da pogodi i da ga povrijedi, a posebno ne o tome da ona zapravo mladencima uništava kuću. Na snimku se također vidi i to kako se mlada hvata za grudi dok je omađijani muški svatovi kite parama, a većina gleda i ne vjeruje šta vidi. Svakako da su se razni komentari nizali, a jedan od njih je glasio: “Ranije je bio običaj i kod nas u Toplici da se zetovi popnu na krov i prete da će skinuti crep. Mlada ih daruje košuljama i oni siđu. Bilo je puno šale i smeha. Bacati ovako crep koji se lomi i može da povredi nekog je nenormalno”, pisalo je.

Preporučeno