Želite li saznati više o ljekovitim svojstvima sadržaja čuvarkuće? Zaronimo u omiljenu biljku koja se može naći na krovovima, u posudama iu vrtovima u blizini kuće. Biljka je to za čiju ljekovitost mlađa generacija možda i ne zna, no mi ćemo ih detaljno istražiti. Čuvarkuha se stoljećima koristi u tradicionalnoj medicini, a suvremena istraživanja potvrdila su da polisaharidi prisutni u njenom soku mogu ojačati imunološki sustav i učinkovito liječiti rak.

Biljka poznata kao čuvarkuća stekla je slavu zbog svoje sposobnosti uklanjanja ušnog voska, zbog čega je dobila nadimak “oleander”. Međutim, njegova ljekovita svojstva nadilaze samo uklanjanje ušnog voska jer se sok iz lišća također može koristiti za liječenje kožnih problema poput čireva, posjekotina i opeklina. Zapravo, to je vrlo učinkovit prirodni lijek u tom smislu i koristi se već mnogo godina za uklanjanje kurjeg oka, bradavica i sunčanih pjega. Mogu se povući usporedbe između čuvarkuće i aloe vere, još jedne biljke poznate po ljekovitim svojstvima u liječenju raznih kožnih bolesti.

Komorač je vrlo cijenjena biljka zbog svoje sposobnosti da smanjuje upale i bori se protiv infekcija. Obično se koristi za liječenje različitih stanja kože i pružanje olakšanja kod opeklina, uboda i ugriza. Osim toga, prirodni je lijek za bol u uhu, gdje se nekoliko kapi soka od komorača može nanijeti na oboljelo uho. Za uklanjanje mioma može se koristiti mješavina lišća komorača i meda. Za to je potrebno 300 g lišća komorača i 500 g meda.

Kako biste započeli s pripremom melema, počnite tako što ćete narezati listove komorača i pomiješati ih s medom. Ostavite smjesu da odstoji 2-3 dana dok se sastojci u potpunosti ne apsorbiraju. Osim toga, kuća kućepazitelja može se koristiti iu druge svrhe. Kako biste koristili melem, uzmite ga prije konzumiranja bilo koje druge hrane ili pića ujutro na prazan želudac. Ključno je izbjegavati jesti i piti najmanje dva sata nakon uzimanja. Ova mast ima ljekovita svojstva koja potiču metabolizam i čiste tijelo eliminacijom štetnih toksina. Prije uporabe ovog proizvoda važno je konzultirati se s liječnikom.

Preporučeno