Za danas jedna tema koja je itekako povezana sa zdravjem, a danas nećemo govoriti o virusima i covidu 19, nego se malo dotičemo problema higijene kod svakoga čovjeka. Vjerujemo da nikada niste razmišljali zašto nekome jako smrde noge, svi mislite da su u pitanju prljave čarape, ili loša obuća. Međutim, ta osoba uopšte ne obraća pažnju na svoje nokte, te vjeruje da to tako treba i biti. 

Problem je još veći, kada se gljivice pojave kod čovjeka na rukama, e tu je onda problem još jači, jer se jako brzo može desiti da sve gljivice prenesete na lice ili na ostatak vašeg tijela. Ljudi generalno nemaju običaj da idu na preglede kod kožnog doktora, jer smatraju da je sve u redu sa njihovog tijela, ali kada slučajno na internetu nalete na informaciju zašto nekome strašno smrde noge, onda se itekako zabrinu.

Krenu sa kupovinom raznih preparata, i onda misle da su sa time riješili svoj problem, međutim, to je jako daleko od riješavanja vašeg krucijalnog problema. Jednostavno se trebate okrenuti sa prirodnim riješenjima, a to je jabukovo sirće i soda bikarbona. ne smijete zaboraviti da ovo neće prestati preko noći, Uzmite toplu vodu i unutra umutite jabukovo sirće i unutra držite nohe najmanje 10 minuta.

Kasnije noge operite toplom vodom, a onda u toplu vodu umutite soda bikarbonu i ponovite proces baš kao sa jabukovim sirćetom. Ovu proceduru morate da radite najmanje 3 mjeseca, i to svaku večer. Noge vam nikako ne smiju biti mokre, pravilo broj 1, jer gljivice obožavaju mokro okruženje. 

Preporučeno