Prema riječima poznate srpske influenserke ona je nesigurna u kakvom je trenutno stanju i da li je tako oduvek bilo. Ipak, priznaje značajnu transformaciju nakon povratka na Hvar, jer je očekivala da će ostati nepromijenjen u odnosu na prije šest ili sedam godina. Turisti su izrazili svoje nezadovoljstvo zbog porasta troškova u Hrvatskoj, jer su cijene skočile u nebo. Pored toga, lokalni stanovnici su se žalili da turisti ne poštuju pravila i propise u gradovima. Hrvatska trenutno doživljava vrhunac svoje ljetne sezone, praćene raznim izazovima.

 

 

Olja Crnogorac, popularna srpska influenserka i bivša voditeljka, izrazila je nezadovoljstvo situacijom na Hvaru, gde je na Instagramu skupila preko 300.000 pratilaca. Na početku viralnog videa, koji je pobrao mnoštvo komentara, Olja je počela sa prenošenjem ličnog iskustva. Napomenula je da je ljetovala na otoku Hvaru, prvenstveno s majkom u gradu Jelsi. U početku je boravila u odmaralištu za djecu sa respiratornim tegobama, a kasnije je nastavila tu tradiciju sa svojim prijateljima. Nakon toga je izrazila uvjerenje da je Hvar najizvrsniji otok, poznat po živopisnom noćnom životu. Klubovi na ostrvu često su služili kao sastajalište elite iz bivše Jugoslavije. Međutim, napomenula je da se tokom godina infrastruktura na ostrvu značajno poboljšala. Izgrađeni su novi hoteli i restorani, ali joj se nešto još uvijek ne sviđa.

 

 

Po njezinoj percepciji, cijeli Hvar nalikuje ekskluzivnoj zabavi isključivo za pojedince mlađe od 18 godina, pretežno britanske turiste koji dolaze u velikim grupama. Ovi turisti su često buntovni, nose alkoholna pića, viču na ulicama i uzrokuju da mjesto postane neprepoznatljivo.  Trenutno stanje stvari je  zaista zbunjujuće, a nejasno je da li je oduvijek bilo tako. Međutim, evidentno je da je došlo do značajnog pada, jer je moj povratak na Hvar nakon šest-sedam godina bio samo razočarenje. Očekivao sam da ću pronaći otok kakav sam ga ostavio, šarmantnu i osamljenu kulturnu destinaciju na Jadranskom moru. Mjesto gdje će obični ljudi uživati ​​u obroku restoran bez finansijskih napora, ili tako tvrdi influenserka.

 

 

 

Preporučeno