Prošlo je 18 godina od smrti Vide Pavlović. Unatoč zapaženim uspjesima i brojnim trijumfima u poslovnom svijetu, poznata romska glazbenica često je prolazila osobne borbe unutar doma. Nakon što je doživjela neuspjeh dvaju brakova, najveća joj je tuga bila nemogućnost dobivanja djece, osjećaj koji nije skrivala. Često je svoje jade pokušavala ublažiti alkoholom, a na kraju joj je zdravlje naglo narušeno, što je dovelo do iznenadne smrti u 60. godini života. Sahranjena je u Futogu. Kako se bližila sumorna obljetnica, posjetili smo njezinu rezidenciju na beogradskom Voždovcu, gdje je provela svoje posljednje dane. Vrijedi napomenuti da je ova kuća postala poznata 2019. godine zbog stravičnog incidenta koji se tamo dogodio.

Tijekom noćnog opijanja mladić je ubio drugog, a mediji su se raspisali o toj priči. Kuća je bila predmet dugotrajnog spora između nekoliko nasljednika i godinama je ostala nepotraživana. Ubojstvo, koje se dogodilo nekoliko godina prije, počinili su sezonski radnici. Otada su ljudi posve izbjegavali kuću, radije oko nje zauzimali široki ležaj. Kruže glasine da je lokacija ukleta i do sada se očekivalo višestruki pad, ali to je odgođeno. Posljednja odgoda najavljena je u ožujku, ali sada je postavljena za ljeto. Tamo će biti izgrađena zgrada, što ukazuje na to da je spor vjerojatno riješen i da je dozvolu dobila srpska tvrtka, prema riječima jednog starijeg gospodina. Susjed koji živi prekoputa Vidine kuće, prisjećao ju se kao susjede. Na žalost, Vidina je sudbina bila tragična; nije imala djece sa Stevom i zbog toga je jako patila.

Kao njen prvi susjed preko puta, često sam je viđao i smatrao da je ugodna osoba. No, borila se s alkoholom i visokim tlakom te se nije brinula o sebi, zbog čega je prerano umrla, prisjeća se susjeda koja je također spomenula da su ona i Steva nekoliko godina živjeli u tom kraju. Nakon razvoda on i Vida nastavili su živjeti zajedno u istoj kući, svatko u svojim dijelovima. Unatoč neobičnom dogovoru, bili su u dobrim odnosima i nikada se nisu svađali. Na kraju je otišao kako bi se ponovno oženio, ostavljajući Vidu na kraju samu. Prema riječima susjeda, Vidino sjećanje još uvijek postoji u tom kraju. Druge legende narodne glazbe, poput Cuneta Gojkovića i pokojnog Šabana Šaulića, često su dolazile u Vidinu kuću i priređivale improvizirane koncerte u kojima je uživala cijela ulica.

Par je čak pokrenuo klub u svojoj kući, koji su nazvali “Romanitar”, isključivo za okupljanje glazbenika i sviranje za vlastiti užitak. Iako je klub sada zatvoren, susjed se prisjeća da je mnoge poznate glazbenike, poput Šabana i Cunea, vidio kroz prozor i slušao njihovu glazbu. Vidi se prisjetila prošlosti, prisjetivši se kako joj je glas slabio pred kraj nastupa, ostavljajući je da otpjeva samo nekoliko pjesama. Sjetila se i zvuka nečega što leti i bruji kad je otvorila prozor.

Preporučeno