Mada je prošlo 42 godine od njegove smrti, ipak, bivši predsjednik, bivše nam države Jugoslavije Josip Broz Tito i dan danas važi za jednu od najuticajnijih ličnosti na prostorima bivše Jugoslavije, ikada, a i sto tako se smatra i u cijelom svijetu. Oni koji se sjećaju vremena iz Titove Jugoslavije, većinom tvrde da je to bilo predivno vrijeme, i država u kojoj su svi ljudi, posebno radnici živjeli živote vrijedne čovjeka, za razliku od današnjih vremena, kada ih je većina na rubu siromaštva i egzistencije, bez posla i bez primanja, kada je sve više gladnih i očajnih

Tito je bio toliko uticajan da se i danas neki njegovi postupci i govori slušaju i analiziraju. Poznato je bilo da kada je Tito govorio, da su onda svi drugi šutjeli i slušali. Ipak, tačku na ovu tezu je davne 1975. godine stavio jedan pas. Dobro ste pročitali, pas je bio prekinuo jedan Titov govor sok se on bio obraćao članovima Komunističke partije Jugoslavije. Na internetu se pojavio snimak kojeg mnogi nisu nikada vidjeli, a radi se o snimku koji je napravljen 3. aprila 1975. godine, zapis je čuvan pod strogim embargom. Kako se navodi u opisu videa, sam Tito je tražio da se dijelovi ovog govora uklone.

Tokom čitavog Titovog obraćanja komunistima, njegov tadašnji pas ljubimac je lajao bez prestanka, a Tito ga je pokušao smiriti. Ipak, Tito je u jednom trenutku izgubio strpljenje, te je glasno povikao “ma marš tamo, fuj”. Cijela sala je nakon ovoga ušutjela. Detalje ove scene pogledajte na video kojeg dijelimo sa vama.

Preporučeno