Jovana Tomić Matora i njena djevojka Sanja Stanković privukle su pažnju medija zbog njihove lezbijske veze.

Mnogi ih osuđuju, drugi pak smatraju da su mnogo hrabre što su odlučile da objelodane vezu a u drugoj sezoni Zadruge se jako često svađaju. Matora je prigovarala Sanji da joj smeta što se šeće u kupaćem kostimu i tako pokazuje svoje obline a pored toga joj je rekla da ne želi da je vidi van bazena u kupaćem kostimu a onda je Sanja potpuno poludjela.
Sanja joj je rekla da ako želi hodat će gola.

Inače, treba napomenuti da Sanja u posljednje vrijeme spominje u kontekstu bavljenja elitnom prostitucijom te se zbog toga mnog pisalo o njoj, međutim Sanja je to jako dobro sabotirala i negirala iako mnoge stvari insinuiraju da je Sanja bila elitna prostitutka i da je ogromne novce zaradila upravo vbaveći se najstarijim zanatom.

Treba napomenuti da Sanja važi za jednu od najatraktivnijih djevojaka u rijalitiju i mnogi smatraju da joj je Matora samo paravan za bavljenje najstarijim zanatom. Inače, mnoge djevojke su se spominjale u ovom kontekstu pored Sanje a prve u redu s svakako Mina Vrbaški i Ana Korać koje su se također spominjale kao osobe koje su se bavile najstarijim zanatom.