Danas se našim člankom vraćamo malo u prošlost, tamo negdje u sredinu 80 ih godina prošloga vijeka, kada je sve bilo puno ljepše za život. Tada je sve bilo puno kvalitetnije za život, a ove mlađe generacije se ničega ne sjećaju, tako da i ne znaju na žalost kakva su to vremena bila. Jugoslavija je bila jaka kao zemlja u svakom mogućem segmentu. 

Živjela je od domaće proizvodnje u svim mogućim sferama,od hrane, odjeće, muzike ma svim mogućim segmentima života, živjelo se strogo od domaće proizvodnje. Nije se skoro ništa uvozilo, a izvoz je išao za sve zemlje svijete i zato je ekonomija bila brutalna u svakom mogućem pogledu. Muzika i film su također bili odlični, te hitove ni dan danas sa ovom modernom produkcijom niko ne može da prestigne. 

To se posebno odnosi na kinematografiju koja je bila više nego sjajna. Mnogi filmski uradci i dan danas se sa zadovoljstvom mogu gledati, jer su glumci bili klasni, kao i sama režija, te muzika u filmu. I serijski program je bio odličan, a jedna od serija koja je obilježila cijelu dekadu prije nesretnog rata jeste serija “Bolji život”. Svi se sjećamo legendarnog Gige Moravca, koji nas je na žalost napustio prije 2 godine. 

Međutim, jedna od sporednih uloga, jeste podstanarka Koka koja danas ima jako puno godina, ali se ipak dobro drži. Tada je bila tinejdžerka koja je još uvijek studirala, i sasvim nenadano je dobila može se reći ulogu karijere. Danas je već majka dvoje djece, a nikada joj se nije desila uloga kao u boljem životu. 

Preporučeno