U nastavku današnjeg članka, jedna jako zanimljiva tema koja će itekako zanimati sve žene koje ovo pročitaju. Vjerujemo da svi znate koliko je zdrav crveni luk, koji se može koristiti na jak opuno načina, osim kuhanja on je itekako koristan i u medicini, i uz bijeli luk je itekako koristan za čovjeka na jako puno načina. 

Tako kada uvijek pomenemo luk, uvijek je ljudima što se tiče zdravlja, uvijek prvo na pamet padne bijeli luk, međutim, mi danas govorimo o crvenom luku koji je itekako zdrav. On je prirodni antibiotik, ali je baš poput bijelog luka, itekako neugodne arome kada se najedete, i konzumirate ga oralno. On je itekako koristan u ovakvom vremenu kada dođe zimski period, jer ide sjajno uz masnu slaninu i rakiju, i to je najbolji prirodni antibiotik. 

Crveni luk je itekako zdrav kada se prokuha i taj čaj je idealan za kašalj i za pročišćavanje pluća u svakom mogućem pogledu. On je itekako dobar za krvotok, dobar za kardiovaskularne bolesti i smanjuje krvni pritisak. Vjerovali ili ne, u njemu ima itekako vitamina C. On je pun sumpornih jedinjenja, i to je jedan od glavnih razloga zašto plačemo kada ga sjećemo prilikom kuhanja. 

Sada jedan itekako dobar recept, izrezati crveni luk na ploške, staviti pored glave prije nego što legnete da spavate, i ostaviti tako preko cijele noći. Ujutro kada ustanete, osjetićete koliko samo lakše i bolje dišete nego dan prije. 

Preporučeno