Ma koliko glamurozno izgledalo sa strane život i pripadanje na estradi, ipak to ije sve tako kako se čini na prvi pogled i mnogi pjevači i pjevačice će vam reći sigurno, da i pored lijepe i dobre zarade je ipak tu i puno problema koji idu sa tim poslom, mnogo stresa i nezdravoga života koji se prije ili kasnije na loš način manifestuje na vaše zdravlje i na vašu karijeru. Takvo iskustvo je imala i poznata folk pjevačica Šemsa Suljaković, koja je 2008. godina tokom turneje po Australiji doživjela teški inferkt, a ovih dana se za medije i prisjetila nekih detalja.

Pa je priznala da je infarkt posljedica bolnih i neželjenih trenutaka, te da ga je dobila u Australiji, previše daleko od svoje porodice, ali i da je imala sreću da je u bolnici njen slučaj preuzeo najbolji kardiolog na toj klinici, te da joj je napravio zahvat sa stentom, i na kraju joj dao i DVD sa snimkom cijelog zahvata da ga i sama može pogledati, a još se pjevačica sjetila i ovoga: ”Priuštili su mi apartman s prekrasnim pogledom, puštali na razglas moje pjesme, govoreći da je u njihovoj klinici operisana BiH muzička zvijezda. Eto, samo dragi Bog može sve to tako posložiti” 

Šemsa se malo osvrnula i na današnju muziku i na novi pravac, pa je rekla kako se u muzici nekako sve promijenilo, te da ona više i ne zna kome ima pjevati, te da su se mnogi muzičari i pjevači uvjerili na sopstvenoj koži kako ništa brže ne može da propadne nego uspjeh. Priznala je da nije ni ona svu svoju zaradu tokom karijere pametno ulagala, ali da je ipak napravila dovoljno  da sebe obezbijedi pod stare dane i da sada može da uživa, dok ju je strah za mlađe generacije jer ih ima, kako je rekla, kao žutih mrava, i ona ne zna kome će oni da pjevaju.