Zlatan Ibrahimović, profesionalni nogometaš, rođen je 1981. godine u Švedskoj u obitelji imigranata iz bivše Jugoslavije. Njegov otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka iz Zadra. Kad je Zlatan imao samo dvije godine, roditelji su mu se razveli, a on je zajedno sa starijom sestrom Sanelom nastavio živjeti s majkom. Pridružili su im se i polusestre i polubrat. O nogometaševoj obitelji ne zna se mnogo, no u nedavnom intervjuu za “Koriere delo Sera” otkrio je neizmjernu bol koju je doživio kada mu je rođeni brat Sapko prije devet godina preminuo od leukemije. Zlatan je ispričao da je njegov otac pretrpio značajne poteškoće zbog rata u Jugoslaviji, neprestano primajući vijesti o smrti poznanika i pomažući izbjeglicama.

Kako bi zaštitio Zlatana od užasa, njegov otac ga je uvijek nastojao zaštititi. Kada je Zlatanova sestra preminula u Švedskoj, on nije mogao doći na njen sprovod. Međutim, kada je njegov voljeni brat Sapko izgubio bitku s leukemijom, Zlatan se pobrinuo da bude prisutan, držeći ga u naručju u njegovim posljednjim trenucima. Izraz lica oca Šefika bio je ozbiljan dok sam gledao u njega ostavljajući me bez daha. Sapko, na rubu smrti, tražio je moju prisutnost uz njega. I tako je preminuo pred mojim očima”, ispričao je Zlatan, koji se silno borio s težinom pogrebnog postupka. “Pridržavali smo se običaja ukopa muslimanske vjere, a otac je bio prvi koji je posipao lijes zemljom koristeći lopata. Kad je došao red na mene, oklijevao sam, zaleđen u trenutku.

Spustivši lopatu na zemlju, shvatio sam da taj čin znači da prihvaćam njegov odlazak, iako je u mojim mislima on još uvijek živio.” Znatiželja me navela da se raspitam o Sapkovoj spoznaji svoje bolesti, kojoj je on ispričao neobično iskustvo dok hodajući ulicom. Bilo je kao da se iznenada osjetio potopljen pod vodom, boreći se da diše na pločniku. Osjetivši da nešto nije u redu, odmah je potražio liječničku pomoć i podvrgnuo se nizu pretraga. Međutim, rezultati su ostali neotkriveni. Sljedeći dan, kontaktirao je mog oca i iznio sve detalje. Riječ je o agresivnom obliku leukemije”, razotkrio je Zlatan Ibrahimović.

Bilo mi je teško sve to shvatiti; na kraju krajeva, bio je tako mlad, moj rođeni brat. Tada moj otac nije ni suzu pustio. Međutim, dan kasnije, sam je hodočastio do svog posljednjeg počivališta i neprestano jecao cijeli dan. “, ustvrdio je Zlatan, koji se identificira kao ateist. “Ne vjerujem u višu silu, već isključivo u sebe. Tako sam otkrio sposobnost pretvaranja samoprijezira u moćno oružje”, komentirao je Zlatan Ibrahimović.

Preporučeno