Poznata BH glumica Belma Lizde Kurt je najveći gubitak u svome životu doživjela u Kanadi, kada je nastradao njen sin koji je tada imao samo 10 godina. Dječak je bio u posjeti rodbini u Kanadi, te je bio sa svojom rođakom krenuo u vožnju kajakom, koji se u jednom trenutku prevrnuo, a to je trenutak koji je Belmin, i život njenog muža promijenio zauvijek. Kako su pisali kanadski mediji, muž nestale žene je pozvao policiju, nakon čega je pokrenuta masovna potraga avionima i čamcima, a narednog dana, oko 4 sata ujutro su ugledali kajak, a tijela žene i Belminog sina su nađeni 6 sati kasnije

Oboje su hitno prevezeni u bolnicu, ženi je ukazana pomoć, ali nažalost, dječak je preminuo od promrzlina. Poznata glumica i njen muž režiser nisu nikada govorili o gubitku svoga sina, već su svoju energiju usmjerili na vaspitavanje svoje mlađe kćerke, Ume, koja sada ima osam godina. Belma se posvetila i radu sa djecom, te je organizirala mnoge pozorišne radionice, a dizajnirala je i modnu liniju za najmlađe koju je nazvala ”Umin ormar”

“Željela sam da stvorim novu dimenziju, koja u velikoj mjeri dolazi iz moje ljubavi prema teatru i pričanju priča. Ali Umin ormar istovremeno je i moj bunt protiv konzumerizma i nepoštovanja našeg kulturnog naslijeđa. Veliki sam poštovalac djece i njihove percepcije svijeta, volim da im se približim i postanem im na neki način prijateljica”, otkrila je glumica u razgovoru za medije. Podsjećanja radi, Belma je u cijeloj regiji poznata po svojoj ulozi Bube u popularnoj seriji ”Lud, zbunjen, normalan”

 

Preporučeno