3. maj je u Srbiji obilježio tragični događaj kada je Vladislav Ribnikar, naoružan sa dva pištolja njegovog oca, izvršio masakr u svojoj osnovnoj školi. U incidentu je poginulo devet učenika i školski čuvar, dok su nastavnica istorije i još šestoro djece povrijeđeni. Ubica Kosta Kecmanović zbog brutalne prirode napada ostavio mračnu sjenu na cijelu državu.

 

 

Nakon incidenta, Kosta se predao vlastima i potom je primljen na psihijatrijsku ustanovu. Tim stručnjaka za mentalno zdravlje obavio je više intervjua s njim kako bi procijenio da li pati od nekog mentalnog poremećaja. U međuvremenu, istog dana je priveden i Kostin otac Vladimir Kecmanović, renomirani radiolog. On je u pritvoru mjesec dana zbog sumnje da nije bezbjedno odložio oružje u svojoj kući.Miljana Kecmanović, majka Koste, bila je podvrgnuta dužem ispitivanju u tužilaštvu kako bi se utvrdilo da li je njen sin zlostavljan ili zanemaren. Njeno svjedočenje je trajalo satima, tokom kojih je djelovala potreseno, ali je odgovarala na sva pitanja iu potpunosti sarađivala.

 

 

Naime , kako su mediji doznali Miljana je sa mlađom kćerkom u subotu pokušala da napusti Srbiju , ali ju je policija vratila sa graničnog prelaza. O svom odlasku je Miljana obavjestila Centar za socijalni rad i imala j namjeru da kćerku nekoliko dana odvede na odmor po preporuci teraeuta , ali joj to nije pošlo za rukom jer nije obavjestila policiju o svojim namjerama. Izvor koji je blizak porodici Kecmanović tvrdi da Miljana i njen muž imaju plan da promjene svoj identitet i počnu život ispočetka . Da bi spasila svoju kćer, Miljana će se fiktivno razvesti od Vladimira i otići u inostranstvo , gdje bi im se trebao pridruiti i on nakon što izađe iz pritvora.

 

 

Preporučeno