Kako ste i sami po naslovu mogli da zaključite naša današnaj tema će da budu veliki trgovački centri, kojih je danas skoro na svakom čošku, pa vjerujemo da ste i sami primjetili da je u poslednjih nekoliko godina dosta manje lokalnih prodavnica, koje propadaju i nemaju posla, jer su trogvački centri preuzeli sav njihov posao, a u današnje vrijeme skoro svi gledaju kako će da potroše svaki dinar, s obzirom na situaciju kako kod nas, tako i u cijelom svijetu, gdje je zavladala ekonomska kriza.

Kada je riječ o našem regionu, tu je mnogo trgovačkih centara poput Lidla, Konzuma, Maksi marketa, Binga i još mnogih drugih, a svi oni u suštini su na isti kalup, i svaki od njih svakog dana ili recimo vikenda imaju razne akcije, na razne proizvode koji su pretežno pred istekom roka trajanja, pa ukoliko ne namjeravate tako neku namirnicu odmah da iskoristite, onda nemojte džaba da bacate novac. Međutim, danas vam donosimo ispovijest jednog radnika, a na koju bi svi mi trebalo da obratimo pažnju. Naime, radi se o tome da je ovaj radnik iznio veoma šokantne tvrdnje, a ostao je anoniman, zbog straha da ne dobije otkaz na poslu na kojem radi, pa je on na samom početku rekao sljedeće:

“Biti radnik ovog lanca marketa nije nimalo lako. Ali danas posao nije lako naći, a ja moram da izdržavam porodicu. Dugo godina sam ovdje i u početku su ove radnje bile za ponos i svaku pohvalu! A onda su se stvari mnogo promijenile. Radi se sve i svašta za veću zaradu, a na štetu potrošača. Nekada se znalo ko je zadužen za meso, mliječne proizvode, peciva, voće..”, rekao je on pa je dodao:

“Aparati su u očajnom stanju, non-stop iskaču osigurači, kvare se frižideri. Nema dana da neki kupac ne dođe da nam vrati mlijeko koje se usmrdilo ili sir koji je potpuno buđav. To se dešava zato što ti frižideri i nisu namjenjeni za čuvanje takvih proizvoda niti su ispravni, što ozbiljno dovodi u pitanje kvalitet tih namirnica. Radnje su mnogo prljave. Rafovi se rijetko kad brišu i puni su prašine, podovi prljavi, a o korpama i kolicima da ne govorim. Nikada nisu dezinfikovani. Roba po rafovima je takođe problematična. Potpuno su namirnice izmiješane: od hljeba, preko hemije, do dječijih igračka ili sokova. Nekada nam prodajni prostor izgleda kao da je pala atomska bomba”. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno