Prije nekoliko godina neobična priča o uskrsnuću dospjela je na naslovnice, ostavivši mnoge ljude zapanjenima. Priča ide ovako… Kako su izvijestili nigerijski mediji, Godwina Ugilu Amadua, 59-godišnjeg nacionalnog liječnika, kolege su proglasile mrtvim da bi “uskrsnuo” dva dana kasnije, stvarajući priču koja spaja elemente užasa i vjere. Ovaj događaj dogodio se u području lokalne uprave Toto u državi Nasarawa, a Amadu je proglašen mrtvim oko 6 sati ujutro 5. rujna 2022. Nakon toga, njegovi ostaci prebačeni su u mrtvačnicu gdje su ostali do dolaska njegovog najstarijeg sina, Jacoba Amadua, iz Abuje. Na dan zakazanog pokopa Amadu je doživio golem šok kada je ustao iz lijesa u koji su ga smjestili za posljednje obrede i pripreme prije posljednjeg ispraćaja na groblju.

Proveo je dva tjedna u bolnici i otpušten je s čistim zdravstvenim stanjem. Međutim, tjedan dana kasnije ponovno je osjetio jake bolove u prsima. Djeca su ga uvjerila da se vrati u privatnu bolnicu, a on je nakon toga prebačen u Federalni medicinski centar u Kefiju. Liječnici su izvijestili da se borio za život, ali je na kraju preminuo. “Moj otac je proglašen mrtvim dok sam bio na putu iz Abuje da ga vidim”, ispričao je njegov sin Jakov. “7. rujna vratili smo njegovo tijelo u selo i izložili ga na mjestu gdje je njegovao pacijente. Odjednom se lijes počeo tresti i on je ustao iz njega.” Jakov je dodao: “Odmah sam osjetio olakšanje, kao da sam se preselio u drugo kraljevstvo.

” Uskrsli čovjek ostao je tih kad mu je prvi put prišao, ali je kasnije zatražio da ga odvedu u kupaonicu da se opere. Nekoliko sati kasnije čak je tražio i hranu. Nakon razdoblja opuštanja, počeo je iznositi neke detalje. U intervjuu s dopisnikom The National, Amadu je tvrdio da je dijete svojih roditelja. Priznao je da se ne može sjetiti cijelog iskustva, ali se jasno sjeća trenutka kada se previjao u agoniji i tada osjetio olakšanje. “Zahvalan sam Bogu što mi je dao drugu priliku za život nakon što sam doživio smrt. Pravo je čudo da sam dobio još jednu priliku, a dane koji su mi dani namjeravam provesti propovijedajući evanđelje i služeći Bogu. ” Tijekom svog putovanja u nebo, prisjeća se da je osjećao mir. Vidio je kako se oblak otvara i masivni zlatni objekt nalik satelitu u svemiru.

Dočekao ga je uzdignuti anđeo koji je imao prekrasan mač i zlatnu kosu. Kad sam bacio pogled unatrag, ugledao sam još dva anđela kako stoje iza prvoga, a svaki je u rukama držao pamflete i tomove koji su sadržavali Božje riječi. Podijelili su kratak dijalog prije nego što su mi dopustili ulazak u svetu metropolu. Kad sam prešao prag, dočekao me stari prijatelj iz mladosti po imenu Choko Aguma, koji je preminuo prije više od dva desetljeća. Bio je moj vodič kroz grad koji je bio napučen pojedincima koji su bili potpuno predani štovanju Boga. Tijekom svog putovanja također sam ugledao strukturu koja je izgledala kao prijestolje. Mogu potvrditi činjenicu da sam uzašao na nebo, a ne u jame pakla, i da sam se vratio prožet hrabrošću da propovijedam evanđelje do kraja svojih dana.

Preporučeno