M. K., 46- godišnjakinja koja je majka K. K., 13-godišnjeg dječaka osumnjičenog da je počinio stravičan zločin koji je za posljedicu imao smrt devet učenika i stražara, kao i ranjavanje još šestoro, među kojima i nastavnik Osnovne škole “Vladislav Ribnikar”, juče je saslušan u Policijskoj upravi Beograd. Prema pouzdanim izvorima, ispitivana je nekoliko sati.

Majka koja je građanka koja poštuje zakon dobila je priliku da govori i govorila je dugo nekoliko sati. Uprkos tome što je opširno ispitivana, ona nije optužena za bilo kakvo krivično djelo. Njen glavni cilj, kao i svi ostali koji su uključeni u ovu situaciju, je riješiti problem i pronaći najbolje moguće rješenje. Lažno se pričalo da je K.K. je dijete razvedenih roditelja, međutim, to nije slučaj jer je majka potvrdila da ona i otac K.K. imaju skladan odnos i da su oduvijek živjeli zajedno i da su se dobro brinuli o svom djetetu. Nadalje, naglasila je da niko nije mogao predvidjeti da će K.K. bio osumnjičen za krivično djelo za koje se vodi istraga. Ovu informaciju je podijelio izvor koji je bio uključen u istragu.

Važno je napomenuti da je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu trenutno u toku istraga da li M.K., majka dječaka odgovornog za tragičnu masovnu pucnjavu koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” treba da bude optužena. sa krivičnim djelom zanemarivanja i zlostavljanja maloljetnog lica. Ovo je ozbiljna stvar koja zahtijeva temeljno ispitivanje i razmatranje svih relevantnih faktora. Istraga će vjerovatno potrajati jer vlasti prikupljaju sve potrebne dokaze i analiziraju okolnosti ovog srceparajućeg događaja. Ključno je da pravda bude zadovoljena za sve pogođene ovom tragedijom i da se preduzmu koraci kako bi se spriječili takvi incidenti u budućnosti.

Tužilaštvo je u ponedeljak uputilo zvaničan zahtjev Policijskoj upravi grada Beograda. Zahtjev je bio za prikupljanje svih potrebnih informacija kako bi se utvrdilo činjenično stanje u konkretnom slučaju. U okviru zahtjeva trebalo je saslušati osumnjičenu M.K., te saslušati pedagoga i psihologa koji su zaposleni u OŠ “Vladislav Ribnikar”. Pored toga, trebalo je poduzeti sve druge potrebne mjere i radnje kako bi se osigurala potpuna i detaljna istraga…

Preporučeno