Da je sve moguće u današnje vreme pokazuje nam i naša današnja priča, koja sse svakako neće svideti ljubiteljima životinja na ovim prostorima. Naime, snimak na kojem se vide dvojica kineskih radnika u krugu buduće fabrike “Linglong” u Zrenjaninu, a za koje se tvrdi da deru mačku zgrozio je Srbiju. Ovo nisu samo tvrdnje, nego i reaalna stvar, jer je čovek totalno blizu prišao i snimio ih kako deru nedužnu životinju.

Na uznemirujućem videu vidi se životinja vezana za gredu improvizovanog objekta na samom gradilištu, i već je biila napola oguljena i spremna za ražanj. Jedan muškarac u ruci drži nož, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov.

Udruženje za brigu o životinjama Banata Beta iz Zrenjanina pozvalo je nadležne da reaguju, jer ovo je šokantna stvarkoja se deđava u 21 veku.

“Ubistvo mačke, dranje kože u po bela dana nasred gradilišta kako bi pripremili obrok, kao da je normalna stvar, možda jeste u Šangaju, ali ne i u Srbiji. Malo je reći da su takve scene nedopustive u 21. veku, jednostavno neko mora da reaguje” oglasili su se iz ovog udruženja i dodali da radnici iz Kine, bez obzira na životne navike i ishranu, moraju poštovati zakone Srbije dok su na njenoj teritoriji: “Pozivamo nadležne da prestanu da izbegavaju odgovornost za sprovođenje zakona, koj jednostavno mora da se poštuje, a policiju da uhapsi počinioce jer su jasno snimljene dve osobe koje je moguće identifikovati i privesti, a potom osuditi za taj gnusni čin.” Pogledajte i sami kako je sve izgledalo…

 

Preporučeno