ŠOK za celu srpsku naciju…ŠEŠELJ SA GRAĐANIMA PODELIO TEŠKE VESTI “ Sinoć me zvao Radovan Karadžić… “ naslov je članka koji je objavljen na zenaportal.info 18 novembra 2021 godine. Celi naslov je izmišljen, jer se Vojislav šešelj nije čuo sinoć sa karadžićem, niti mu je on saopštio bilo kakve teške vesti za srpski narod. Naslov kao takav je lažan, i definiše se kao veliki klikbejt.

Jer kada se otvori orginalni članak, u njemu nigde ne stoji neka šokantna ili ekskluzivna informacija koja je povezana sa celom srpskom nacijom kao što je stojalo u samom naslovu teksta. Govori se o Šešelju nadugo i naširoko, a nigde se fokus ne stavlja na “telefonski razgovor” sa Radovanom Karadžićem. Također u samom naslovu se navodi da je se Vojislav Šešelj čuo sinoć sa Radovanom Karadžićem, a kako raskrinkavanje.ba iz svoje analize zaključuje, u članku piše da se nisu čuli već tri dana.

“On je u jako dobrim odnosima sa Radovanom Karadžićem, koji je nedavno prebačen iz Haga u Englesku, a kako je izjavio za Pink TV, sa njime se nije čuo 3 dana, i veruje da je u jako velikom problemu u tom zatvoru. Kako se napominje, tamo je jak albanski lobi među zatvorenicima, i veruje da mu je jako teško biti na mestu gde vam život visi o koncu. Porodica ga je posetila samo jednom, a pozivi su i više nego skupi, tako da on i njih ne zove baš puno.”

Raskrinkavanje.ba je došlo do istinite informacije, koji je objavio Alo.rs a to je da je Šešelja Karadžić “sinoć zvao”, te da ga zove svaki drugi ili treći dan. On je ovo ponovio i na Happy TV-u, a pošto ovakav naslov nigde ne postoji u medijima u proteklom periodu, sam naslov članka u kojem se navodi citat Vojislava Šešelja da se “čuo” sinoć sa Karadžićem, koji se u tekstu ne spominje, ocenjuje se kao klikbejt i lažna vest.

Ženaportal.info je sa ovim naslovom doveo do toga da je Radovan Karadžić teško bolestan ili da je na samrti, što je svakako uzburkalo emocije kod ljudi koji su otvorili ovaj članak, što nam svakako nije bilo u interesu.

Preporučeno