U nastavku današnjeg članka, opet smo uz covid 19, koji je apsolutno glavna i prva vijest u svim mogućim svjetskim medijima. Narod se jednostavno putem medija opterećuje ponekad i jako nevažnim informacijama koje su usko povezane sa covidom 19. Dosta je tu i dezinformacija, tako da su ljudi jednostavno isprepadanim ne znaju u šta da vjeruju, a u šta ne. 

Ono što je sigurno je to, da virusu ne može naštetiti ni toplo ni hladno vrijeme, pokazao je jako veliku dozu prilagodljivosti, pa je moguće da mutira iz dana u dan, privikavajući se na sve moguće okolonosti koje ga okružuju. Vakcina za sada nije ni pronađena, baš iz tog razloga jer se ne može pronaći dobitna kombinacija za njegovo uništavanje. 

Danas vam donosimo jedno istraživanje koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji a koje je jako zanimljivo, i može nam itekako pružiti odgovore na neka pitanja. Kako su naveli, sada se pojavio novi soj korona virusa, koji je itekako opasan za mlađu populaciju, konkretno za djecu. Vrlo dobro se zna da su djeca bila pošteđena u prva dva talasa, međutim, u Velikoj Britaniji pokazuju jako veliku dozu zabrinutosti za djecu do 10 godina, jer su sada ona u jako velikoj opasnosti.

Tako se procenat zaražene djece u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama povećao za čak 25% u odnosu na mjesece mart i april. Gil Ferguson, vođa tima koji je vršio ovo istraživanje je rekao da su djeca do 15 godina sada puno podložnija novom soju covida 19, i ne vidi način za rješenje ovog jako velikoga problema. 

Preporučeno