Nastavljamo da pišemo o temi koja je danima glavna u domaćim medijima, a kako ste i sami zaključili riječ je o presudi u slučaju ubistva pjevačice Jelene Marjanović, koja je ubijena prije šest godina, a za njeno ubistvo krivim je proglašen njen suprug Zoran Marjanović koji je dobio 40 godina zatvora. Iako je prošlo šest godina, pravda je konačno zadovoljena i pjevačica tek sada može da počiva u miru. Zoran je cijelo ovo vrijeme tvrdio kako on nije kriv, dok su sudije ovo ubistvo okarakterisali jezivim jer je tu cijelo vrijeme bilo prisutno i njihovo maloljetno dijete.

U proteklim godinama bilo je mnogo suđenja, a na jednom od njih bila je i Zoranova kuma, Nora Bakić Karleuša, koja je tada dala iskaz u kojem je rekla kako se njoj pokojna pjevačica žalila na svekra Vladimira Marjanovića, a tada ona je rekla: “Govorila mi je da je u kući loša atmosfera i da ima problem sa svekrom Vladimirom koji ima veliki uticaj na njenog supruga Zorana. Moj suprug Ivan Rakić i Zoran Marjanović su kumovi i uglavnom smo se viđali svi zajedno. Jelenu sam retko viđala samu… Govorila je da joj “matori” zagorčavaju život… Žalila mi se i na snaju Milicu Marjanović, suprugu Zoranovog rođenog brata Miloša, “jer ništa nije radila po kući”. A i na kumu Veru je “kukala”, rekla je tada.

Također, navela je i to da je i sama bila svjedok i da je prisustvala u nekoliko neprijatnih situacja između njega i Jelene, a rekla je kako je Zoran Jelenu često vrijeđao i govorio joj da je debela i da je ko neka tetka, što je Jeleni svakaki smetalo, ali ipak ga je uvijek branila govoreći kako on to nije mislio i da je od posla mnogo umoran. Kuma je rekla i da je Zoranov otac kontrolisao Jelenu i stalno ju je zvao na telefon, a ona se njega plašila jer akko ej rekla on je bio jako težak čovjek sa kojime je komunikacija bila nemoguća. Ostatak teksta pročitajte ovde.