Milorad Dodik je političar koji je na sceni prisutan preko 30 godina, čovjek koji je jako kontroverzan i koji je definitivno bez dlake na jeziku. Jako puno ljudi ga baš iz tog razloga nikako ne voli, ali on puno ne haje zatime, jer ga mediji kao takvoga i više nego obožavaju. On je malo po malo došao i do pozicije predsjednika Bosne i Hercegovine, a baš je jučer preuzeo tu dužnost.

Njegova imovina se procjenjuje na preko 50 miliona eura, ima ogromne vile u Laktašima, jako puno zemlje, nekretnina, kao i košarkaški klub Igokea. Jako puno se puta radila emisija o njegovim bahatim ponašanjima u javnosti, imao je čak i prijetnje tužbama, a u Sarajevu je već odavno persona non grata. Međutim, pored Republike Srpske, i jako velikog broja nekretnina u ovom manjem BH entitetu, Milorad Dodik ima nekih nekretnina i u glavnom gradu Srbije.

On je prije par godina, vjerovali ili ne, kupio ogromnu vilu na Dedinju, za koju je inkasirao blizu 850.000 eura. 2008 godine je narodna banka njemu odobrila ogroman kredit, koji je pokrio sa kupovinom ove jako vrijedne i velike nekretnine. Što je najgore u cijeloj ovoj priči je to, što je cijeli dokument ovjeren sa pečatom Vlade Republike Srpske. 

Znači, opet je iskoristio moć koju je imao kao predsjednik Republike Srpske. Kako mediji navode, vrijednost ove vile danas iznosi blizu 2 miliona eura. Šta vi mislite o svevu ovome?

Preporučeno