Još uvek se ne smiruju strasti vezano za veliku krizu koja potresa Kosovo i Metohiju, a sve je kako se sećate kkrenulo još pre mesec dana. tada je “ROSA” policija Kosova, odlučila da poskida srpske table sa graničnog prelaza jarinje, i krnuo je bunt srpskih vozača, pa je tom prilikom upotrebljen i suzavac. Malo se sve smirilo, a jučer opet haos i to u Kosovskoj Mitrovici.

Opet je policija neovlašteno krenula da kobtroliše apoteke i privredne subjekte, a sve pod paroloom crnog tržišta i šverca, te je tom prilikom došlo do pobune od strane srpskicivila, a policija je tvorila varu na ljude, a tom prilikom je ranjeno nekoliko osoba. Jedna osoba, Srećko Sofronijević je teško ranjen, a odmah se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kontaktirao je Miroslava Lajčaka i traćio da NATO odmah reaguje, jer ako se ništa ne poduzme u 24 sata, onda će vojska Srbije uzeti stvari u svoje ruke. Obišao je predsednik odmah i Rašku, te zamolio jako veliki broj nezadovoljnih ljudi, da ne ulaze ni u kakve konflikte sa ppolicijom. Sada se oglasio i Ramuš Haradinaj, Predsednik alijanse za budućnist Kosova. On je stao na stranu policije, te je rekao da se žestoko treba odgovoriti na sve one koji napadaju policiju.

“Niko nema nikakvo pravo da digne ruku na policiju Kosova, Država i vlast će da stane iza njih, i svaki izgrednik će da bude žestoko kažnjen za takve stvari. Ko naruši javni red i mir, dobiće zasluženu kaznu”, stoji u njegovoj objavi na Faceboo profilu.

Preporučeno