Raskid je jedan od najstresnijih događaja u životu, a uzroci koji mogu do istog da dovedu mogu biti razni, a znamo da je prevara partnera za skoro sve možda i najbolnija stvar koja može da se desi i preko koje se jako teško prelazi. Čak i u situacijama kada neko od partnera oprosti prevaru, i nastave svoj odnos, on nikada ne može biti kao što je bio ranije. Zanimljivo je to da je jedan korisnik na Reditu pokrenuo temu upravo koja se odnosi na raskide i na prevare.

On je htio da zna, pa je prije svega upitao prvo žene šta one misle o tome, koji pol brže preboli ljubavi koje nisu uspjele, a onda se on osvrnuo i na to koji pol više vara dal u vezi ili braku. Odmah su počeli da se nižu komentari koji su bili razni, a neki od njih glasili su: ”Ja bih rekla muškarci, jer meni većina njih izgleda kao da ni ne mari za svog partnera u kog tvrde da su žestoko zaljubljeni. Ali ja sam misandrista (osoba koja prezire muškarce) tako da, šta ja znam?” pisalo je u komentarima.

Zatim je jedan od korisnika podijelio rezultate istraživanja koja su napravljena na Univerzitetu u Bingamtonu: “Istraživači sa Univerziteta Binghamton nedavno su anketirali više od 5.000 ljudi iz 96 zemalja i otkrili da kada je u pitanju raskid, i muškarci i žene ga loše podnose. Kada su ocenjeni na skali, muškarci su u proseku osećali manje bola od žena nakon raskida kako emocionalnog, tako i fizičkog.” Ostatak teksta pročitajte ovde.