I za danas jedna jako zanimljiva tema, koja je  kao što i sami možete da vidite povezana sa srpskim grobljima, na kojima je uvek nešto novo. NIkada se ne mogu zaboraviti događaji koji se tamo dešavaju,a koji su normalnom čoveku totalno nenormalna. Šta se treba desiti u ljudskom mozgu pa da napravite spomenik na kojem ste sa flašom rakije i zagrlili ste suprugu?

Također slika gospodina koji ima pištolj u ruci na sopstvenom spomeniku ili jednostavno gospodin koji sedi i jede pile i krompir iz tepsije?! Sve su to samo neki od detalja spomenika koje možete da vidite širom Srbije. O natpisima bi se također moglo pisati jako dugo vremena, kao onaj iz okoline Pančeva gosspodina koji je zahtevao da mu na nadgrobnom spomeniku piše spisak porodica koje mu nikada ne smeju doći na grob, pa makar i sveću da zapale.

Međutim, sve su to poslednje želje pokojnika koje stoje u testamentu, i koje njihova deca jednostavno moraju da ispune ukoliko žele da dođu do bilo kakvog nasledstva. Šta reći tek za onaj natpis u kojem je čovek prokleo svog jedinog sina i snaju, kako su ga oni zapravo ubili?! Sve su to samo kap u moru natpisa na spomenicima, a mi danas govorimo o jednom natpisu koji je postao viralan na društvenim mrežama jako brzo.

Sledeći spomenik je baš priča za sebe, jer je ovaj bračni par očigledno bio fasciiniran sa Titanikom, pa je na svom spomeniku napisao tekst pesme “My heart will go on”, i to na ćirilici, baš kao što je Vuk Karadžić rekao.

Preporučeno