Kako ste i sami mogli da zaključite u današnjem članku vam donosimo jednu veoma zanimljivu, ali isto tako i jako bitnu temu, a radi se o tome da u Grčkoj, Srbi masovno kupuju stanove, neki čak i po nekoliko nekretnina, a u Grčkoj cijene p kvadratu se mogu naći i do tri puta jeftinije u odnosu na one kakve se inače kreću po Beogradu.

Tako recimo neka prosjećna cijena neke nekretnine u Beogradu iznosi okoi 1.680 eura, za stan od 45 kvadrata koji se nalazi u Paraliji, koja je nekih 500 metara od plaže, možete iskeširati oko 45 hiljada eura, a poređenja radi, takva nekretnina bi u srpskoj prestonici koštala čak 75.600 eura. Ali ono što je zanimljivo jeste to da mnogi koji se odluče da kupe neku nekretninu u Grčkoj ne rade to samo da bi imali mjesto na kojem bi boravili tamo u svako doba godine, nego dobar dio kupaca to radi sa namjerom da ih izdaju.

Jedan grčki portal po imenu Grčkainfo.com, napisao je sljedeće: “Ljudi iz Srbije koji su pre nekoliko godina iskoristili trenutak i kupili stan u Grčkoj po nižim cenama sada se odlučuju za kupovinu dodatnih nekretnina pre nego što cene kvadrata postanu još više, kao što se trenutno dešava u drugim zemljama Evrope”. Dalje ovaj portal objavio je i neke podatke koji se inače pozivaju na Panhelensku mrežu agenata za nekretnine, u kontinentalnoj Grčkoj, u većini primorskih područja, ulaganja u kupovinu nekretnine za odmor od 85 do 100 kvadrata ne prelaze od 120.000 evra do 150.000 evra. Cijene nekretnina u Grčkoj su izrazito povoljne, pa na sajtu Roman Real Estate u ponudi ima nekretnina do 50.000 evra. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno