Vjerujemo da ste do sada jak opuno puta pročitali kako je neki od ljudi diljem svijeta izumio neki patent koji ga je proslavio, dok je neke i više nego obogatio. Sjetimo se samo šveđanina koji je izumio tetrapak, i koji je zgrnuo milione za svoj izum, koji se danas koristi širom svijeta. Šta reći za indijca koji je osmislio kesicu za čaj, koji je također postao globalno korišten izum. 

Međutim, da i Srbija ima svoje mozgove, pokazuje nam i slučaj ovog penzionera, koji je pravi mali inovator i pronalazač. Slobodan Vesić iz Gornjeg Milanovca je čovjek kojem postoji samo danas i sutra, on je naime izumio sat koji ima 5 kazaljki, i koji u isto vrijeme pokazuje koliko je sati na svih 5 kontinenata. On je završio zanat za eloktromehaničke uređaje, i bio je poslovođa u elektro distribuciji Srbije, gdje mu je i palo na pamet da napravi ovaj sat. 

U ovom satu ima i specijalni feser, koji kada nestane struje, može da radi još 3 dana najmanje. Slobodan grije komplet svoj stan putem TA peći, a svi troškovi striuje i grijanja mu ne prelaze 5.000 dinara mjesečno, što je sasvim sigurno pozitivna stvar u cijeloj ovoj priči. On je jednostavno priključio TA peć na svoje radijatore, i stan koji ima 55 kvadrata se jako brzo zagrije, i tak očuva temperaturu i do dva dana, što je svakako štedljiva opcija za njega i njegovu porodicu. 

Preporučeno