Već smo jučer pisali o tome kako je u cijelu regiju stiglo veliko zahlađenje. Prvo je Htvasku u subotu pogodilo veliko nevrijeme, kada je Istru i cijeli dio Dalmacije pogodilo veliko nevrijeme sa velikom moličinom kiše, koja je potpopila Poreč, u kojem je palo preko 60 litara kiše u samo jednom satu. Saobraćajnice su bukvalno potpoljene, a i sam saobraćaj je bio obustavljen.

Onda se sve preselilo u Bosnu i Hercegovinu, gdje je jaka kiša padala u ponedjeljak, i temperatura se spustila i po 10 stepeni niže u nekim predjelima ove zemlje. Baš se osjetio miris snijega u zraku, a u višim planinskim predjelima imali smo i snijeg, koji je  utorak ujutro zabjelio najviše vrhove ove zemlje. Meteorološki savez Srbije je još u nedjelju najaio snježne padavine i u ovoj zemlji u toku ove sedmice.

To se i desilo jer je ovog jutra, planinski dijelovi Zlatiboras i Tare bilo pokriveno snježnim pokrivačem. Ovoga jutra jugozapadna Srbija je bila pod snijegom pogotovo dijelovi koje se graniče sa Crnom Gorom. Pred zoru zabjelila se Nova Varooš, gradić koji se nalazi na 1.000 metara nadmorske visine. Odmah ujutro kada su se stanovnici probudili, morali su se latiti lopate i čistiti snijeg iz svojih dvorišta. 

I što se tiče samih temperatura one su se drastično spustile, pa je tako jutros izmjereno tačno nula stepeni celzijusa. Na Jabuci je bilo još hladnije, tako da je jutros izmjereno jedan stepen ispod nule. Sve u svemu, kako meteorolozi najavljuju, moguće je da ćemo imati snijeg u cijeloj državi. Volite li vi snijeg?

Preporučeno