Danas se malo vraćamo u prošlost u Srbiji kada je tekla akcija “Sablja”, povodom zemunskog klana a sve povodom ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. Cijela Srbija se tada digla, a Vlada Srbije je napokon odlučila da stane u kraj organizovanom kriminalu, koji je u to doba u Evropi bio broj 1, i bio je strah i trepet apsolutno za sve. Željko Ražnatović Arkan je poginuo prije toga, ali je njegova ostavština ostala iza njega.

JAvna je tajna da je eca Ražnatović vukla jako puno konaca u kriminalnom miljeu u Srbiji, i baš zbog toga u to vrijeme je bila na udaru policije u Srbiji. Razne kriminalne radnje u Fudbalskom klubu Obilića, kojeg je imao njen suprug, preko kojeg je oprala velikie milione tadašnjih maraka. Također se sumnja da je ona umiješana u direktan atentat na premijera Zorana Đinđića.

Ona je tada uhapšena i završila je u zatvoru, a Anastasia je bila sasvim mala kada se to desilo, ali se jako dobro sjećala tih groznih detalja. Ona je tada imala samo 5 godina, a Ceca ih je prebacila svojim roditeljima u Žitorađe a njoj su rekli da je majka u Americi na turneji, i da je neće biti neko vrijeme, međutim, ona je znala da se nešto dešava i da nije u redu što je nema.

Ćule su se i telefonom, plakala je,a Anastasia je pitala zašto makar nije tetka tu Ceca joj je rekla da je i ona sa njoj u Americi. Anastasia je tek sa 7 godina shvatila da je njena majka tada svo vrijeme bila u zatvoru, a ne u Americi. 

Preporučeno