Danas se malo dotičemo stare Jugoslovenske muzičke scene koja je i dan danas neprevaziđenaa u svim mogućim segmentima. Današanja muzička scena prednjači samo u produkciji i ni u čemu više. Muzika je bazirana samo na vizuelnom, zato se većina pjevačica fokusira na video spotove gdje sve vrvi od golotinje i seksa.

Međutim, prije je bio i stajling puno drugačiji, žene, to jeste pjevačice su bile zaakopčane do samog grla, ali su zato pjesme bile 100 puta kvalitetnije nego što su danas. I kod pjevača je isto bio slučaj, jedan Šabaan Šaulić je jednom prilikom za jedan srpski portala izjavio, da kada je trebao snimiti svoju prvu pjesmu, morao je proći 3 komisije. Beograd, Zagreb i Ljubljana. 

Tek kada je prošao sve komisije iskusnih muzičara i pjevača koji su sa jako velikim karijerama, tek je onda dobio zeleno svjetlo da izda svoj prvi singl. Danas to ide puno drugačije, dovoljno je samo donijeti pare, i imate ful studio, urađene aranžmane i Marinu Tucaković kao tekstopisca, i eto van odmaah hita na tanjiru. Jedan od starijih pjevača koji je nedavno preminuo, a koji je taakođer imao sjajnu karijeru jeste i Miki Jevremović.

Međutim, njegov privatni život je uvijek bio u haosu, u doba kada se trebao oženiti bio je vjeren za jednu djevojku, ali je na kraju ipak oženio njenu rođenu sestru Sanju. Sa njom je i dijete dobio, a ono što je naajtragičnije jeste to, da je na kraju umro sam bez igdje ikoga. 

Preporučeno