Za današnji članak jedna jako opuštajuća priča koja nam dolazi iz Srbije, a odakle bi drugo kada su u pitanju svadbe i sveselja. Kada pričamo o svadbama i sahranama, oni su apsolutni pobjednici u cijeloj regiji. Bilo je tu raznih prizora u prethodnim godinama, a neke scene se i dan danas prepričavaju u medijima, a jednu takvu vam donosimo u nastavku.

Kako je stupila kolektivna kriza sa corona virusom, jako veliki broj izvođača je apsolutno pregaženo sa trenutnom situacijom, jer posla gotovo da nikako nema. Razlog je jednostavan, u većini zemalja krizni štabovi ne dozvoljavaju bilo kakve nastupe, i okupljanja na otvorenim prostorima, pa se ljudi snalaze kako ko zna i umije. 

Zato se mnogi izvođači narodne muzike, odlučuju da rade tezge po privatnim zabavama i rođendanima, i to po manjim mjestima, a neki i po selima. Razlog je više nego jednostavan, tamo su jako dobre pare, nema vas ko kontrolisati, ne platite porez i puna je šaka brade. Jedna od takvih je popularna Ćana koja je prije 10 ak dana napravila veliki lom na jednoj svadbi u okolini Valjeva. 

Vjerovali ili ne, mladenci uopšte nisu znali ko im pjeva na svadbi, a mladoženja je kamiondžija tako da je imao dvostruko razloga za zadovoljstvo. Naime. Ćana se u pola svadbe pojavila u gajnc novom kamionu sa velikom mašnom na sebi, to je ujedno bio i vjenčani poklon. Kada je Ćana izašla i zapjevala, krenuo je apsolutni lom. 

 

Preporučeno