Cijela ova 2020 godina je bila u apsolutnom znaku loših vijesti, koje su uslovljene sa pojavom pandemije covida 19, koja je apsolutno poharala cijeli svijet. Jako puno ljudi se unesrećilo od samog covida 19, što od bolesti, što od smrtnih slučajeva, a što od gubitka posla i materijalnih problema, uzrokovanih nedostatkom financijskih sredstava. 

Ni Balkan nije pošteđen tig problema, jer i prije samog korona virusa i problema koji je on donio, jer je ovdje i prije bila velika nezaposlenost i velika nestašica osnovnih životnih potrepština. Tako da je cijela ova situacija zadala veliki udarac, kako ekonomiji, tako i ostalim slojevima društva u svim bicšim država bivše Jugoslavije. Niko nije ostao pošteđen, a koliko je opasan covid 19, pokazuje podatak da je sve veči broj i poznatih osoba pogođen sa ovom pošasti. 

Da je korona virus udarila na slojeve društva, pokazuje i podatak koji nam dolazi iz Srpske pravoslavne crkve posljednjih mjesec dana. Prvo je preminuo Patrijarh Amfilohije crnogorsko cetinjski, da bi onda tek samo par dana poslije preminuo i srpski patrijarh Irinej, i to je bio veliki udarac za srpsku pravoslavnu crkvu, ali i sve vjernike. Međutim, tada je izbio jako veliki problem, jer su vjernici bili itekako nedisciplinovani, pa su ljubili ruke osoba koje su zaražene, to jeste koje su preminule od covida 19. 

Sada opet nove tužne vijesti, koje glase da je mitropolit Hrizostom, koji je bio glavni kandidat za prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve pozitivan na covid 19. Ova vijest je odjeklnula kao bomba i uznemirila je apsolutno sve vjernike u pravoslavnom svijetu. 

 

Preporučeno