Korona virus ponovo udara jako, i to najviše u Evropi, gdje su najviše pogođeni Velika Britanija i Njemačka koje su pogođene sa novi sojem britanskog virusa, za kojeg stručnjaci navode da je čak 30% smrtonosniji od običnog covida 19. Tim povodom Angela Merkel je povukla najveće poteze, zatvorila je vrtiće, škole, restorane i kafiće. Rade samo apoteke, benzinske pumpe i restorani sa dostavom brze hrane. 

Ono što je kod njih najgore je to, da je preko pola miliona njemaca bilao na božićnim odmorima na Sejšelima i Bahamima, tako da je od tada krenuo rapidni rast oboljelih osoba. I U Srbiju je ušla jedna ženska NN osoba sa britanskim sojem korona virusa, i to 31 decembra, ali je odmah izolovana, tako da za sada nema opasnosti od širenja ove vrste zaraze na Balkanskom području. 

Danas govorimo o onim osobama koje su pozitivne na covid 19 , imaju korona virus, a na svoju ruku se liječe sami kod kuće i piju razne antibiotike za koje misle da će im itekako pomoći jer su pročitali na internetu, i samim time ugrožavaju sebi život, kao i svojim bližnjima, to jeste sa svojim ukućanima, i na sve to imaju jako velike i realne šanse da završe na respiratoru. 

Dosta je osoba na ovaj način podleglo korona virusu, i zato treba biti jak ooprezan, čim osjetite prve simptome ove strašne bolesti. Profesor doktor Žarko Ranković je podvukao u jednoj emisiji da ovakvo neodgovorno ponašanje dovodi do konkretnog ugrožavanja životnog stanja, zato se odmah mora pozvati na telefon svoj doktor, i slijediti upute vezano za covid 19. 

Preporučeno