Cijela planeta zna da je najbolji teniser svijeta Novak Đoković. Njegove fantastične domete u tenisu mnogi objašnjavaju sa ne samo upornim treninzima i sa talentom, već i sa njegovom velikom pažnjom o zdravlju koja je povezana i sa specifičnom ishranom, koju Novak upražnjava. On je sam u više navrata odbio da se izjasni da li je vegan ili vegetarijanac, a kao razlog je naveo da se sve te etikete najčešće pogrešno interpretiraju

Novak je istakao da je njegova ishrana bazirana na biljkama već više od 4 godine, a svo to vrijeme Novak igra na veoma visokom nivou. Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali novak ne bježi od ugljiko hidrata, pa tako u njegovim obrocima ima paste, nudla, ali se uvijek tu radi o bezglutenskim tjesteninama. kako je objasnio izvor blizak Novaku: ” Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegdota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Zato uvijek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dvije kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i sjemenki.”

Ovo su sve sastojci i Jeleninih kolača, a ona sama savjetuje sve da eksperimentišu, te da se mogu pomiješati orašasti plodovi po ukusu, da se dodaju urme, ali i kokosovo ulje, te da tu može da bude i bobičastog voća, kao što su jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umijesite i od smjese formirajte bombice i ostavite da se rashlade- savjetuje Jelena.