S 18 godina Tina Turner je prvi put postala majka i dobila četiri sina. Kultni glazbenik preminuo je u 84. godini nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću. Svoje prvo dijete, Raymonda Craiga, rodila je u kolovozu 1958. sa saksofonistom. Godine 1962. udala se za Ikea Turnera, koji je tada legalno posvojio njenog sina i preimenovao ga u Craig Raymond Turner. Tina je udomila Ijkova dva sina, Ijka mlađeg i Michaela, koje su rodili on i Loren Taylor. Tina i Ajk dobili su svoje prvo dijete, sina po imenu Roni Turner, u mjesecu listopadu 1960. godine.

Pjevačica je svojedobno izjavila da je to bilo teško priznati, ali je morala priznati da su djeca bila lijepo odgojena unatoč njenom burnom braku s Ajkom. Tijekom dokumentarca o Tini Turner 2021., Craig je izjavio da je njegova majka donijela odluku da sama odgaja njega i njegovu braću i sestre jer je to za nju bio jedini izvor sreće. Unatoč izazovima i teškoćama koje je donosilo biti samohrana majka, njegova je majka bila odlučna osigurati svojoj obitelji i omogućiti joj bolji život. Ta je odluka bila dokaz njezine snage i otpornosti dok je prolazila kroz poteškoće sama odgajanja djece i usklađivanja poslovnih i kućnih obaveza. Njezina ljubav i predanost svojoj djeci ostala je nepokolebljiva, a to je bilo vidljivo u načinu na koji ih je odgajala s vrijednostima i načelima koji će ih oblikovati u uspješne osobe kakve su danas. Odluka Craigove majke da ih sama odgaja bio je nesebičan čin ljubavi koji je ostavio trajan utjecaj na njezinu djecu i nadahnuo ih da ustraju kroz životne izazove.

Unatoč čestom izbivanju od kuće, nikada nije zanemarivala svoje obveze brige o djeci. Osvrćući se na svoju majku, Ijk je Mlađi 2017. objasnila da je Tina zastrašujuća figura i da ne trpi gluposti. Tina je započela romantičnu vezu sa svojim budućim suprugom, Ervinom Bahom, 1985., a kasnije se 1995. preselila u Švicarsku kako bi bila u njegovoj blizini. Međutim, izrazila je zabrinutost da se donekle udaljila od svoje djece, s izuzetkom Craiga.

Preporučeno