I danas se malo dotičemo vječne borbe koja se odvija na svim poljima između Srbije i Kosova. Vijekovima traju nesuglasice i svađe oko Kosova, tako da si ni dan danas ne vidi način kako će se riješiti cijeli ovaj spor. Aleksandar Vučić je prije par mjeseci mjeseci potpisao dokument u Vašingtonu u kojem se navodilo da će se učiniti napori kako bi se ove dvije regije složile i ujedinile. 

Mnoge poznate osobe se konstantno prepucavaju preko društvenih mreža o Kosovu i kako je ono nastalo, čije je zapravo, gdje idu granice i ostale sporne stvari oko kojih se konstantno svađaju. Dua Lipa poznata svjetska zvijezda, koja danas živi i radi u Londonu, a koja je porijeklom sa Kosova, par puta je na svom Instagram nalogu vrijeđala Srbe, poput toga da je ajvar albanski, da Kosovo nikada neće biti Srbija i ostale izjave. 

Sa njom je čak ušla u duel i Jelena Karleuša pa je to prepucavanje otišlo na jedan veći nivo, a nijedna nije htjela da odustane ni milimetar od svojih tvrdnji i stavova o svojim zemljama. Padale su teške riječi, a trebalo je sve da dođe i do suda. Ovih dana je opet žestoko udarila po srbima, nazvavši ih “Srpskim fašistima i okupatorima”. Ona to govori iz prve ruke, jer su njenog djeda koji je radio u Prištinskom muzeju, srbi tjerali da ispravlja istorijske činjenice. 

Seita Lipa je čak i napisao knjigu o svemu tome, a nakon cijele te afere oni su se preselili u Englesku. Vaša mišljenja o Dua Lipi?

Preporučeno